Skip to main content

NAJBOLJE ŠPANSKE SERIJE NA NETFLIX-u


Kratak siže:

U početku
Gabrijela živi u štali, nema jednu nogu, gluva je, slepa, nepismena i siromašna. Nema za hranu pa mora da jede šljunak.
Posle 100 epizoda Gabrijela i vidi i čuje. 
U 120-toj epizodi izraste joj noga. 
U 150-toj epizodi postaje direktor banke.
U 250-toj epizodi dobijaja napad slepog creva, svi muškarci u seriji plaču.
U 300-toj epizodi saznaje da ima oca, brata, majku, očuha, jetvru i svekrvu, i da su svi oni veoma bogati te je samim tim i ona bogata naslednica. Svi muškarci u seriji plaču.
U 312-toj epizodi saznaje da joj je otac sam sebi brat blizanac, a da joj je majka umrla čim se rodila. Svi plaču, naročito se u tome ističu muški likovi.
Dve epizode ​​kasnije banka koju vodi bankrotira, svi je mrze, ona plače, svi u seriji plaču. Plače i režiser i scenarista i koscenarista.
Ta epopeja traje cirka 20 epizoda.
U 340 epizoda vraća se do štale u kojoj se rodila i tamo joj gatara kaže da će imati sreće u životu. Plače Gabrijela, plače gatara, plaču svi muškarci u seriji, plače moja baba koja prati tu seriju, plačem i ja jer je Gabrijelu konačno krenuo.
Na kraju, posle 500 epizoda proročanstvo se ispuni, moja baba počinje da prati drugu špansku seriju u kojoj, na početku, Lusinda živi u štali, nema jednu nogu, gluva je i slepa...





Najpopularnija i najrasprostranjenija škola španskog u Srbiji i zemljama okruženja gde se svako ko je imao vremena i snage da odgleda više od 1500 epizoda jedne ili jedne i po seriji smatra ekspertom španskog jezika. Uglavnom ciljana publika ove serije jedinstvenog žanra su maloletne besposlene devojčice koje su ponekad dovedene u zabludu da samo posle odgledanih 500 epizoda znaju španski pa onda u svakodnevnom govoru koriste polunaučene i polutačne fraze iz gorepomenutih. Ogroman element za stvaranje nepravilnog sistema vrednosti među omladinom gde lepa i nesposobna devojka zajvaljujući svojoj lepoti dobija bogatog naslednika neke multimilionske imperije, a ružni ljudi idu u zatvor. 


Da .. ali ovo nije takva lista, već malo modernija .... :)


Zaustavite sve i uživajte u jednom od ovih hitova na španskom jeziku !!!




Gigant za strimovanje je napravio impresivan katalog TV serija iz celog sveta, sa nekoliko španskih, francuskih (u sledecem blogu) i korejskih (u jos nekom sledecem) hitova koji su ušli u 10 najboljih u SAD u poslednjih nekoliko godina.

Netflik-ove španske serije su obavezne za svakog obožavaoca telenovele i uključuju žanrovske klasike i nove dodatke koji podrivaju neke omiljene varijante. Za sve koji nisu upoznati sa svojom prvom serijom na španskom jeziku u srednjoškolskoj učionici, postoji nekoliko španskih serija na Netfliks-u koje će vas podsetiti na vaše omiljene svih vremena, Gossip Girl, Sex i the City, i do Ted Lasso


'Money Heist'



Jedan od najpopularnijih Netfliksovih međunarodnih naslova, priča o maskiranim pljačkašima koji su krenuli da ukradu 2,4 milijarde evra iz Kraljevskog sefa Španije, osvojila je obožavaoce svojim visokooktanskim uzbuđenjima i ubedljivim pozadinskim pričama iza likova sa kodnim imenom.


'Narcos'




Ispričana uglavnom na engleskom sa španskim dijalogom, ova popularna kriminalistička drama beleži uspon trgovine kokainom u Kolumbiji kasnih 80-ih, prateći kako vođe industrije, uključujući Pabla Eskobara, tako i policiju koja pokušava da ih sruši.



'Elite'



U ovoj tinejdžerskoj drami „imaju i nemaju“ koja podseća na Gossip Girl, tri studenta iz radničke klase dobijaju stipendije u elitnoj španskoj privatnoj školi Las Encinas. Za razliku od Gossip Girl, sukobi između bogatih i radničke klase dovode do ubistva, a prva sezona sve studente postavlja kao moguće osumnjičene.


'Cable Girls'



Ova istorijska drama, koja je ujedno i prva španska serija koju je producirao Netflix, prati četiri zaposlene u telekomunikacionoj kompaniji u Madridu 1920-ih. Tokom pet sezona, Alba, Anheles, Karlota i Marga bave se izazovima sa kojima se suočavaju zaposlene žene, kao i političkim pitanjima tog perioda.


'Rebelde'



Netflix je prepravio omiljenu telenovelu iz 2000-ih, čija se radnja odvija u prestižnoj školi Elite Vai na periferiji Meksiko Sitija. U ovoj seriji, nova grupa od šest mladih muzičara mora da se suoči sa tajnom organizacijom pod nazivom The Lodge, koja čini sve što može da svoje snove izbaci iz koloseka.



'The House of Flowers'



Ova meksička mračna komedija prati bogatu i nefunkcionalnu porodicu de la Mora, koja poseduje prestižnu cvećaru i borbeni kabare, oba nazvana Kuća cveća. Poznata kao "milenijumska telenovela", serija istražuje mnoga licemerja u modernom meksičkom društvu, a takođe sadrži i nekoliko LGBTK+ likova i priča.



'Who Killed Sara?'



Prošlogodišnji hit prati Aleksa, koji je živeo srećno kao mladić sve dok mu sestra Sara nije ubijena, i dok ga bogata porodica nije izmanipulisala da prizna krivicu. Kada izađe na slobodu posle 18 godina zatvora, Aleks je đavo koji je spreman da iskoristi svoju ekspertizu u oblasti tehnologije i eksploziva da otkrije ko je ubio Saru i da uništi njegove bogate bivše prijatelje.



'High Seas'



Ova misterija u stilu Agate Kristi posle Drugog svetskog rata prati grupu španskih aristokrata i članova posade na luksuznom krstarenju upletene u misteriju ubistva.


'Valeria'




Ova španska drama je obavezna za obožavatelje Seks i grada. Titularna Valerija, spisateljica koja radi na svom prvom romanu, i njene prijateljice Lola, koja izlazi sa oženjenim muškarcem, Karmen, koja je zaljubljena u kancelariju, i Nerea (Tereza ​​Riot), koja je zatvorena i živi sa roditeljima, imaju tip trajnog prijateljstva i seksualne zaplete koje bi obožavaoci SATC-a voleli.


'Monarca'




Ana Marija je dvadeset godina živela daleko od svoje porodice i njene senovite tekile i hotelskog carstva. Kada joj je otac ubijen ubrzo nakon što se ona vratila u Meksiko, otuđena ćerka odlučuje da ostane, razbesnevši svoju braću Hoakina i Andresa. Sva trojica se nalaze na različitim stranama nekoliko sukoba – da li da očiste posao ili ne, da li da dele vlasništvo – dok takođe pokušavaju da održe svoje porodične živote zajedno u haosu.


'Dark Desire'




Ovaj erotski triler prati oženjenu profesorku koledža koja ima vezu za jednu noć sa mlađim muškarcem dok misli da je njen muž vara. Na kraju, mladić počinje da se uključuje u njen život, jer ona otkriva da njihova zajednička noć možda nije bila slučajna kao što se činilo.


'The Cook of Castamar'




Drama seže sve do Madrida 1720-ih, adaptirajući istoimeni roman Fernanda J. Munjeza. Nakon što je posle smrti svog oca razvila agorafobiju, Klara postaje kuvarica za udovca, vojvodu od Kastamara, koji se upravo vratio među narod nakon smrti svoje trudne žene. 


'I Am Georgina'




Ovaj rijaliti dokumentarni film prati glamurozan život poslovne žene Džordžine Rodrigez, koja je takođe dugogodišnja partnerka fudbalske superzvezde Kristijana Ronalda.


'Velvet'




Ova romansa smeštena u svet mode 1950-ih u Španiji prati kako se radna krojačica zaljubljuje u naslednika modne imperije.



'La Reina del Sur'




Dugogodišnja kraljica telenovela Kejt del Kastiljo glumi Terezu, mladu ženu koja postaje nemilosrdni trgovac drogom poznatija kao "Meksikana". Originalna sezona 2011. bila je toliko popularna da je iznedrila i američki rimejk (Queen of the South) i rimejk 2019, gde je Tereza ​​povučena nazad u svet za koji je mislila da je iz njega zauvek otišla.



'Club de Cuervos'



Pre Ted Lasa, postojala je ova meksička drama o meksičkoj braći i sestrama milijarderima koji su se svađali oko svog porodičnog fudbalskog kluba nakon očeve smrti. Iako je malo nervozniji od druge omiljene fudbalske serije, Club de Cuervos takođe ima balans komedije i srceparajuće drame, kao i strastvene fenove.



'The Queen of Flow'



Ova drama, smeštena u regeton muzičku industriju u Medeljinu u Kolumbiji, prati Jeimi, talentovanu kant-autorku čiji su mladalački snovi uništeni kada joj je smešteno i kada je zatvorena zbog pokušaja da krijumčarenja droge u SAD. Dve decenije kasnije, vraća se u Medeljin za osvetu i po novu šansu za slavu.


'Sky Rojo'




Ovaj španski triler prati tri egzotične plesačice iz različitih sfera koje su primorane na prostituciju. Nakon što su pokušale i nisu uspele da ubiju svog vlasnika kluba koji je postao makro, žene odlaze u bekstvo, izbegavajući svoje tlačitelje pre nego što ih na kraju ulove.


'Control Z'




Ova srednjoškolska misterija usredsređuje se na Sofiju, usamljenu devojku koja je izgubila oca uveoma mlada. Kada haker počne da prosipa prljave tajne svih u njenoj školi, Sofija namerava da zaustavi hakera pre nego što se desi nešto katastrofalno.



'Ingobernable'




Ova drama počinje tako što prva dama Meksika Emilija Urkiza (još jedna uloga koju je usavršila Kejt Del Kastiljo) napušta svog muža, predsednika. Kada je ubrzo ubijen, Emiliji je namešteno i mora da radi sa novim saveznicima da spase sebe i zemlju.


'Toy Boy'




Muška striptizeta Hugo je odslužio sedam godina zatvora zbog zločina koji nije počinio. On se bori protiv bogate i moćne porodice, pokušavajući da dokaže da je Hugova bivša devojka bila ta koja je ubila njenog muža i podmetnula mu. Dok i njegov advokat u usponu sumnja u njega, Hugo na svojoj strani ima samo svoje najbolje prijatelje i kolege striptizete.


'Taco Chronicles'




Ovaj ukusni dokumentarni serijal zadire duboko u taco, pokazujući istoriju i različite metode pripreme šest stilova takosa, od al pastora do guisadoa (čorba). Da bi se izdvojila od ostalih serija o hrani, Taco Chronicles-u pomaže njegova naracija, gde različiti glumci oličavaju vrstu takosa u svakoj epizodi.


I za kraj .... naravno serija iz koje sam najvise španskog i naučio :)) ... !!!

'La Usurpadora'





Baba: "Upali, sine televizor na dvojku. Sad ce ona serija u 4. Danas je 5428 epizoda. Hose Angel Migel Fernando Alehandro je umro, ali danas bi trebalo oziviti."

Ti: " A kakva je to serija??"

Baba: Dobra.

Ti: "Pa kako se zove?"

Baba: "Ne znam, sinko....Ko to danas još pamti...."



Sutra prelistavamo francuske serije ....





Comments

Popular posts from this blog

TOP 15 NAJBOLJIH SKANDINAVSKIH SERIJA NA NETFLIX-u

  Otkrijte najbolje nordijske noar serije koje Netflix može da ponudi, kao i druge skandinavske TV serije,  u ovom blogu sastavljenom uz pomoć drugih blogera koji su izabrali svoju omiljenu Netflix seriju sa sedištem u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Islandu i pripremite se da gledate nekoliko epizoda ​​jednu za drugom! Ove serije su postale vrlo popularne širom svijeta zahvaljujući svojim napetim radnjama, kompleksnim likovima i izvrsnoj produkciji. One su često kriminalističke prirode, sa fokusom na forenzičke detalje i traganje za dokazima, ali se takođe bave političkim i porodičnim temama. Iako su u ovom blogu sabrane sve najbolje skandinavske Netflix serije, zapamtite da neće sve ove serije na Netflix-u biti dostupne u svim zemljama širom sveta. Trapped / Entrapped Broj sezona: 3 IMDB:  8,0/10 "Trapped" je ostrvska krimi TV serija koja je prvi put emitovana 2015. godine. Seriju je režirao Baltasaru Kormakuru, producent je za RUV i Dinamic Television. Radnja se

NEKI OD NAJPOTCENJENIJIH FILMOVA SVIH VREMENA

  Bioskopski dragulji, vodič kroz 20 umetničkih filmova koje morate pogledati! Da li ste ljubitelj filmova koji podstiču maštu i vizuelno oduševljavaju pomeranjem granica konvencionalnog pripovedanja? Od priče o punoletstvu u „ Podmornici “ do opsednutog „ Groblja svitaca “, ova lista od 20 umetničkih remek-dela sigurno će zadovoljiti vaše želje za jedinstvenim i upečatljivim filmom. U ovom postu ćete dobiti kratak pregled radnje svakog filma, bez ikakvih spojlera, kao i detaljnu analizu snage i slabosti filma, naglašavajući njegove najupečatljivije trenutke i teme. Uz citate iz recenzija i intervjua sa glumcima i ekipom, želim da pružim pogled iznutra u stvaranje ovih bezvremenskih umetničkih dela. Dakle, bez obzira da li ste iskusni filmofil ili tek počinjete da istražujete svet umetničkih filmova, pripremite se da proširite svoje vidike i dodate neke od najzanimljivijih filmova na svoju listu za gledanje. Od lirske " Poezije " do zadivljujućeg " Ulazaska u praznin